Despre medicina modernă, între nevoia de timp și nevoia de sănătate

Trăim într-o lume în care stresul cotidian este dat de alergarea zilnică pe care o facem între jaloanele trasate de cariera noastră, preocupările financiare ale traiului zilnic sau ale acumulărilor, familia, ascensiunea socială,  ajungând să neglijăm capitalul cel mai de preț pe care îl avem: SĂNĂTATEA. Fiind prinși în acest clește al creșterii perfomanței profesionale, pe de o parte și al alocării de timp familiei, pe de altă parte, constatăm cu surprindere că timpul ajunge să se comprime din ce în ce mai mult, uneori aceasta atrăgând crize majore ce ne afectează atât relațiile interumane sau familiale, dar și sănătatea.

Presiunea mare dată de o bună gestionare a timpului, a făcut ca firma noastră (Telios), să caute rezolvarea situațiilor în care persoanele care ni se adresează în vederea acordării de consiliere medicală de specialitate, să găsească în noi un sprijin care să fie prompt și de calitate

Prin sistemul de telemedicină, persoana care se adresează grupului nostru de specialiști, își găsește rezolvarea situației medicale în care se găsește, închizând circuitul adresare→ diagnostic → recomandare medicală (inclusiv prescripție de medicamente).

În acest sens venim în întâmpinarea nu doar a persoanelor care au nevoie de ajutor medical imediat, dar și al angajatorilor, principalul avantaj fiind cel al adresabilității imediate si nemijlocite (birocrație etc), dar mai ales, al economisirii timpului pe care pacientii îl pierd prin căile clasice de adresare la un medic: programări, timp pierdut pe drum, așteptare la cabinet etc.

Aceste avantaje, care vorbesc de la sine, sunt amplu prezentate în conținutul site-ului nostru, forma de abonare, iar apoi de funcționare a colaborării dintre pacienți și specialiștii care îi deservesc, fiind în detaliu prezentate. De asemenea, vă stăm la dispoziție și cu articole de specialitate, precum și cu un blog, pe care puteți să veniți cu întrebările dumneavoastră, acestea primind răspuns de la personalul nostru medical sau tehnic. Acolo unde se dorește și o a doua opinie medicală, colaborările pe care le avem cu medici din instituții universitare de prestigiu din Statele Unite, permit obținerea în timp util a răspunsurilor căutate.

Fără a avea pretenția că se pot rezolva în întregime situațiile medicale (de exemplu urgențele, afecțiunile cronice etc.), telemedicina reprezintă o soluție efectivă și de mare perspectivă în asigurarea nevoii de sănătate împletită cu nevoia economisirii timpului, atât de necesare omului modern, dar și a angajatorului cu viziune. .

 Dr. Adrian Danciu

telios medicine