Echipa executivă

Echipa executivă a companiei Telios este un mix de competențe, experiențe și studii.

Oamenii din spatele companiei au competențe diverse de la medicină clinică, software development, până la business internațional și peste 12 ani de experiență în telemedicină.

Membrii echipei și-au pus la comun toate talentele, pregătirea și puterea ca să pornească proiectul Telios.

ph.png

Philip Choban – Chief Executive Officer

Philip conduce Telios cu tot ceea ce presupune asta: strategie, finanțe, implementare și marketing.

Experiența lui Philip este bogată și complexă: investiții, finanțe - bănci, plasamente private, imobiliare, comerț și manufacturi. A fost implicat în start up-uri de succes și a locuit în Hong Kong, Indonezia, India și România.

Philip s-a mutat în România din Statele Unite în anul 2009.

A venit în țară la cererea soției sale Carmen care era româncă și suferea de boala Alzheimer încă din anul 2005.

Philip a realizat că va urma o perioadă grea și că cel mai bun loc în care soția sa bolnavă și-ar putea găsi alinare este casa în care ea a copilărit.

Philip s-a mutat în România și a îngrijit-o pe Carmen până la moartea ei din anul 2015.

În toată perioada în care soții Choban au trăit în România, Carmen a avut nevoi medicale complexe, iar Philip a fost nevoit să „navigheze” prin sistemul românesc de sănătate.

După decesul soției sale Philip și-a luat angajamentul să rămână în România și să facă ceva ca să îmbunătățească accesul oamenilor obișnuiți la un sistem de sănătate performant. Așa s-au pus bazele companiei Telios.

Philip Choban este, printre altele, ambasador pentru România al organizației Purple Angel din Marea Britanie. Scopul asociației pe care o reprezintă este să le ofere informație și sprijin persoanelor care au rude diagnosticate cu Alzheimer.

Continuă și astăzi să se implice în proiecte de educație și conștientizare a bolii Alzheimer. Îl preocupă în mod deosebit sistemul de îngrijire a pacienților care au această afecțiune.

Colaborează, de asemenea, cu centrul american HealthCare Interactive din SUA. Vrea să dezvolte și în România activitățile de formare pe care organizația le desfășoară. Deține certificare internațională pentru îngrijirea persoanelor cu demență.

 

Robbie Linn - Director General

Robbie are peste 16 ani de experiență în telemedicină. Pe lângă funcția pe care o deține la Telios, este președintele companiei eDocAmerica și un pionier al telemedicinei americane încă din 1999.

Coordonează aspectele operaționale ale companiei eDocAmerica precum dezvoltarea și implementarea planurilor de vânzări și marketing, recrutarea și instruirea medicilor, respectarea regulamentelor și dezvoltarea web site-ului.

Este interfața dintre companie și investitori/consiliu de administrație. eDocAmerica oferă în prezent servicii pentru peste 1 milion de persoane.

Robbie a activat în mai multe start up-uri de succes în calitate de consultant.

Este, de asemenea, ofițer în rezervă. A activat timp de 20 de ani în trupele aeriene americane (United States Air-Force) și a lucrat inclusiv pentru Pentagon.

 

Matt Henry, Chief Marketing Officer

În paralel cu funcția de director executiv la Telios, Matt este vicepreședintele eDocAmerica din Statele Unite. Coordonează activități precum vânzări, marketing și dezvoltare de produs.

În cadrul Telios, el monitorizează dezvoltarea, strategia și creșterea companiei.

Matt are o experiență de peste 12 ani în telemedicină. S-a alăturat companiei eDocAmerica în 2005 în calitate de director al Departamentului de Relații cu Clienții.

A creat și implementat toate procedurile și programele care vizau relația cu clienții. În același timp, Matt a coordonat în mod direct relația cu cei mai importanți clienți ai companiei, în calitate de Key Account Manager.

În anul 2008 a preluat frâiele vânzărilor din companie, iar rolul său a devenit esențial în dezvoltarea eDocAmerica. A îmbunătățit, de asemenea, gama de servicii, parteneriatele strategice, iar în 2011 a devenit vicepreședinte.

 

Echipa de Management

Lucian Cosoi.jpg

Lucian Cosoi – Chief Operations Officer

Lucian a absolvit Facultatea de Informatică de la Universitatea de Vest Din Timișoara și are peste 15 ani experiență în dezvoltarea de produse software.

Lucian a creat și pus în piață produse pentru smartphone orientate către consumator, precum și produse enterprise pentru managementul de resurse din companie.

Înainte de Telios, Lucian a oferit consultanță în domeniul software și a activat ca Head of Mobile Solutions și Creative Manager pentru o companie globală de IT.

 
unnamed1.jpg

Călin Buzan - Chief Growth Officer

Călin este pasionat de inovare și să ajute la dezvoltarea unor companii cu un impact pozitiv în societate. El s-a alăturat echipei Telios în mai 2019 după o experiență de 7 ani în Boston, State Unite. El este absolvent al unui program de MBA din cadrul Bentley University. Profesional, ultimii 5 ani i-a petrecut în cadrul SmartCloud fiind responsabil cu dezvoltarea companiei la nivel internațional.

În cadrul Telios, Călin coordonează echipa de vânzari și de dezvoltare a relațiilor cu partenerii strategici.

 

Sebastian Presecan – Chief Technology Officer

Sebi are cunoștințe aprofundate și experiență care îl ajută să transpună ideile în soluții performante de software.

În cei 13 ani de experiență Sebi a dobândit competențe în dezvoltarea de softuri în domenii precum telecomunicații, mobile, farmaceutice și logistică.

Sebastian „vorbește softwareza". Mai exact, este un expert în dezvoltare de softuri, iar cunoștințele sale acoperă soluții tehnice precum Java, cloud sau aplicații mobile.

A coordonat echipe de peste 20 de persoane și testeri cu ajutorul cărora a dezvoltat aplicația mobile Trip Journal. Aplicația a obținut premiul întâi la categoria travel (călătorii) a competiției Google's Android Development Challenge.

 
Mihai+Balaceanu.jpg

Mihai Bălăceanu - Tech Lead

Programator cu experiență de peste 10 ani în dezvoltarea de software pentru proiecte de dimensiuni mari, cu expertiza pe tehnologii web și server. Specialități:

• JavaScript / TypeScript – Angular, Node.js etc.

• PHP / OOP & Design patterns / MVC Paradigm - ZendFramework, CakePHP, CodeIgniter / Wordpress, Magento etc.

• Python - SqlAlchemy

• Perl - Mojolicious

 
0.jpeg

Raul Berchez - Lead Product Designer

Raul este pasionat de Design și are experiență în crearea de produse pentru companii mici și pentru companii din categoria enterprise. În toate tipurile de produse preferă să adopte un proces de lucru “lean”.

Raul este expert în User Experience și User Interface Design pentru platforme mobile (Android, iOS) și pentru Web.

Raul adoptă un proces care cuprinde 4 pași:
• Cercetare: Înțelege nevoile și problemele utilizatorilor

• Explicarea contextului descoperit intregii echipe de produs

• Brainstorm: soluții și idei posibile pentru a decide implementarea

• Crearea designului produsului și iterația: testarea și modificarea produsului cu feedback de la utilizatori